Het tijdperk dat hekwerk voldoende was, is jammer genoeg voorbij!

Met de term perimeterbeveiliging hebben we het voornamelijk over het grondig beveiligen van de contouren van een bepaalde woning, bedrijf, site, … Onder het moto “De inbreker / vandaal vatten vooraleer hij iets kan doen” is perimeterbeveiliging een onmisbaar iets, zelfs voor particulieren !

De verschillende technologieën.

Warmtebeeldcamera's

Warmtebeeldcamera’s vormen een virtueel beveiligingshek. Locaties zoals kerncentrales, petrochemische installaties, pakhuizen, havens en vliegvelden zijn allemaal gevoelig voor inbraak, diefstal of zelfs terroristische aanvallen. Gelukkig kunnen ze met warmtebeeldcamera’s worden bewaakt. Thermografische beelden kunnen mogelijke bedreigingen in het donker zichtbaar maken, onder alle weersomstandigheden. U kunt indringers zien, zonder zelf zichtbaar te zijn.

VCA video analyse

Een camerasysteem met net dat ietsje meer. En kan dus ook perfect gebruikt worden voor perimeterbeveiliging. U kan een denkbeeldige lijn trekken in het gezichtsveld van de camera aan uw hekwerk of poort. Als er iemand over de lijn gaat, kan dit onmiddellijk een melding geven zodat u weet dat iemand uw eigendom betreed. De mogelijkheden zijn eindeloos. Vraag uw “Veilig Ondernemen” beveiligingsaudit aan.

Gronddetectie

Gronddetectiesystemen worden onzichtbaar in de bodem aangebracht en creëren daarmee ten opzichte van zichtbare detectiesystemen extra reactietijd. De indringer heeft immers geen idee dat hij al gedetecteerd is en waant zich nog relatief “veilig”. Daarnaast zijn gronddetectiesystemen immuun voor weersinvloeden en andere atmosferische storingen en kunnen bovendien niet gesaboteerd worden. Deze systemen zijn in nagenoeg elke bodemsoort of ondergrond toepasbaar. Ook zijn ze uitermate geschikt in situaties waar optische factoren en esthetica een belangrijke rol spelen zoals bij musea, historische gebouwen en uiteraard in de privésfeer. Gronddetectiesystemen zijn het enige antwoord op de toenemende criminele tendens van “Home Jacking”.
 Ze worden tot op de hoogste risiconiveaus toegepast. U kan zeer nauwkeurig gaan bepalen waar er precies een detectie geweest is.

Actief Infrarood Beveiliging

Wilt u ongewenste gasten opmerken zonder dat ze jou opmerken? Plaats dan buitenbeams met een actieve infraroodstraal. Als een indringer uw eigendom betreedt, zal het systeem u meteen een signaal geven. Dit kan met een buitenalarm of een stil alarm naar de meldkamer bijvoorbeeld. Welke optie u kiest bespreken we graag met u bij de plaatsing. Het gamma omtrekbeveiliging bevat een detectiesysteem voor gevoelige locaties, industrie met hoog risico, vastgoed en tijdelijke locaties. Actief infrarood wordt gegenereerd door een pulserende infrarode bidirectionele lichtbron met een hoek van ongeveer +/- 2° via de lens van de zender. De ontvanger bevindt zich in het kegelvormige gebied van de zender die de infrarood pulsen transformeert en deze omzet in een elektrisch signaal. Na analyse door de ontvanger zal bij de afwezigheid van een signaal het alarm afgaan. Op deze manier biedt actieve infraroodtechnologie een gegarandeerde veiligheid.

Hekwerkdetectie

Naria Security ontwerpt en ontwikkelt electronische converters en analysemodules die zijn voorzien van optische kunstvezelkabels. Ook deze kabels worden door Naria Security zelf geproduceerd.
De producten en oplossingen van Naria Security worden gebruikt voor het beveiligen van alle types hekwerken en omheiningen van flexibele gaashekwerken tot vaste metalen en zelfs tijdelijke hekwerken. Daarnaast heeft Naria ook een zeer effectief en breed toepasbaar anti-diefstalsysteem voor bouwplaatsen, zonnepanelen, (buiten)meubilair en rollend materieel dat eenvoudig gekoppeld kan worden aan bestaande beveiligingsinstallaties.