juli 5, 2018 gaetan_r00

kinderen veilig alleen thuis laten

Het is zomervakantie, wat met zich meebrengt dat u moet beslissen of uw kind al oud genoeg is om alleen thuis te blijven, terwijl u gaat werken of boodschappen doet. Volgens experts zijn de meeste kinderen klaar om alleen thuis te blijven vanaf 12 of 13 jaar.

Ondanks hun leeftijd bent u natuurlijk de enige die er over kan beslissen of ze klaar zijn om alleen te kunnen blijven. Als u beslist dat dit een goeie oplossing voor u is, hebt u misschien baat bij de volgende tips, om u wat meer gemoedsrust te schenken.

 

Installeer camerabewaking

Als u nog geen camerabewakingssysteem geïnstalleerd hebt in uw huis, is dit het perfecte moment om het te overwegen. Dankzij de vooruitgang in de technologie kunt u kwaliteitsvolle beelden gebruiken die u vanop afstand op uw smartphone kunt bekijken. Hierdoor kunt u ten allen tijde zien wat er gaande is en meldingen krijgen als er zich iets ongewoons voordoet, zoals een deur of raam die open gaat, of beweging rond uw woning.

 

Installeer videofonie en slimme sloten

Een ander systeem dat u kunt overwegen te installeren is een videofonie al dan niet met slimme sloten. Met een “slimme deurbel” kunt u van op afstand zien wie er aan uw deur komt. Dit staat u toe te antwoorden, ook al bent u niet thuis. Met als gevolg dat uw kind zich niet moet bezig houden met het openen van de deur. Bijgevolg moet u niet bang zijn dat hij onbekenden zou binnen laten in de woning.
Hiermee kunt u ook dieven afschrikken die aanbellen met een smoes om te zien of er iemand aanwezig is in de woning.

Slimme sloten zijn ook heel handig. Hiermee kunt u van op afstand deuren openen of vergrendelen, bijvoorbeeld om een familielid of de kuisvrouw binnen te laten zonder dat u een sleutel moet geven.

 

Praat met uw kinderen

Het beste wat u kunt doen is met uw kinderen praten over veiligheid en beveiliging als ze alleen thuis blijven. Het is een goed idee enkele basisregels af te spreken zodat iedereen op dezelfde golflengte zit.

Als uw kind oud genoeg is om alleen thuis te blijven, hou dan deze tips in gedachten. Zo is uw kind veilig en moet u niet constant ongerust zijn.